Sider

onsdag 7. mai 2014

Ka e problemet?

Vi har fått et nytt prosjekt som vi skal holde på med til 30. mai. Vi skal finne løsninger på problemer, og presentere det i form av video(dokumentar) eller bok. Det er ikke så mange begrensninger. Først skulle vi finne 5 problemer, og en/flere løsninger på dem. Jeg hadde disse:

1 Folk som ikke vet hva de vil bli - Forme seg etter interessene sine. En egen linje, som hjelper deg å finne ut hva du vil bli.

2 Neglelakk som sklir - Vinilux (det varer lenge, og det er solid). - Spray on neglelakk der fargen bare viser på neglene.

3. Sult - Innføre en ny regel i USA, der amerikanerene må spise mye mindre. Lage en nå lov som sier at en prosentdel av skatten går til mat til de trengende.

4. Dårlig sevtillit grunnet utseende - Et speil som sier positive ting til deg, og som ser fine trekk på individer. En app på mobilen som gjør det samme.

5. Latskap - En agenda i form av en klokke, der du planlegger alt du skal/vil gjøre. Hvis du ikke skriver noe, skriver den noe selv, og hvis du ikke utfører det, får du sjokk behandling.  


Vi skulle også snakke med lærerene om ideene vi hadde, Jeg hadde skrevet ned en, og det er denne ideen jeg tror at jeg skal gå for.

Lage en dagbok der jeg forteller om at jeg ønsker å bli forfatter, men at jeg ikke har inspirasjon. At jeg er usikker på hva jeg vil studere etter videregående, og om media var rett for meg. Jeg skal skrive dagboken som om jeg forbedrer meg, og at jeg blir bedre til å skrive og illustrere. Jeg skal inkludere diverse korte noveller (også illustrere).
Poenget tenker jeg skal være at du trenger ikke å vite hva du vil bli, men du kan forme deg selv etter interessene dine, og at du blir bedre med litt øving. Jeg vil at det skal inspirere andre til å ønske å forbedre seg selv.  

Videre framover skal vi la oss inspirere, og ende opp med å lage en utrolig bra utstilling :D


torsdag 24. april 2014

Storyboard

Vi har jobbet med storyboard til infotainment oppgaven denne uken.

Dette er det ferdige storyboardet.







torsdag 10. april 2014

Problemstilling

Jeg har valgt å fordype meg rundt anime. Problemstillingen er:
- Hvorfor har anime blitt så populært internasjonalt, og hva er det med anime som er så facinerende.

Jeg tenker å begynne med å introdusere sjangeren, hvordan anime utviklet seg, og forløperen manga. Deretter skal jeg ta opp spørsmålet (problemstillingen). Jeg skal fortelle kort om hva anime er, og hvor innviklet det kan være. Da skal jeg inkludere de forskjellige anime/manga sjangerene med bilder/videoklipp til å illustrere. Jeg skal også fortelle om de forskjellige anime karaktertypene, og stereotyper.

Deretter skal jeg fortelle om hvordan anime spredte seg fra Japan(eller Asia) til resten av verden, og gi en liten oversikt over hvor mange som faktisk ser på og liker det. Jeg kan eventuelt ta med de forskjellige type anime fans/fanatikere, og drøfte det litt. Jeg tenkte også å inkludere skeptikerne. Det er nemlig mange som sier at det er som barnetegnefilmer -.- noe som irriterer de som nærmest praktiserer anime. (Det er nemlig de som er ekstreme, og casual). Jeg tenker å bruke bilder av otakuer, samt morsomme bilder generelt.

En plass i filmen skal jeg også inkludere hvor mye variasjon det er innenfor anime og de som ser på det. Jeg skal også ta med ting som fanart og forklare diverse utrykk som har komt med anime fan-basen.

Mot slutten skal jeg kanskje intervjue noen ungdommer og spørre dem om deres mening. Om de har sett anime, liker det, eller ikke liker det.

Jeg skal avrunde med å si min mening om problemstillingen, og avslutte med:
- Det er vanskelig å si hvorfor så manmge liker det. Men en ting er sikkert, det er alltid noe for enhver der ute.
Eller noe lignende.


tirsdag 8. april 2014

Mediehistorie Infotainment

Vi har fått en oppgave der vi skal formidle et informativ innhold på en spennende og underholdene måte. Vi fikk flere eksempler på hva tema vi kunne velge, men helst noe vi intreserer oss for. I mitt tilfelle er det film, animasjon og anime.

Oppgaven går ut på å lage en videosnutt på 3-6 minutter som tar for seg et tema i mediehistorie. Vi skal velge bilder og klipp (eller lage dem selv) som vi skal ha med i videoen. I tillegg skal vi skrive en tekst som vi skal lese inn (ca 300 ord). Vi får 3 karakterer. En i Engelsk, en i mediekommunikasjo, og en i medieproduksjon.

Eventuelle spørsmål å jobbe ut i fra:
- Hvorfor er mer akseptert å vise i film i dag?
- Hvordan har animasjon utviklet seg?
- Er anime tegnefilm eller kunst?

Problemstillingen jeg valgte:
- Hvorfor har Anime blitt så popuært internasjonalt, og hva gjør folk facinert av det?


Produksjonsplan:

Tirsdag 08.04: Blogginnlegg om produksjonsplan + tema og 3 problemstillinger
Onsdag 09.04: Veiledning på problemstilling
Torsdag 10.04: Blogginnlegg med utdypet problemstilling
Fredag 11.04: 1. utkast til manus

Torsdag 24.04: Blog-innlegg med Storyboard/- dreiebok. + innlevering på itslearning
Onsdag 30.04: Ferdig digital fortelling:
Fredag 09.05: Presentasjon/visning av mediehistoriefilmer
Tirsdag 13.05: Refleksjon på engelsk.

torsdag 20. februar 2014

Barokk vs Renessansen

Barokken var en stilretning som var fremherskende i Europa på 1600-1700 tallet. Barokken preget malerier, skulpturer og arkitektur med dens dynamiske virkemidler. Fasadene blir større, buete og gir mer kontrast.skulpturene fikk mer liv, og mennesker ble flinkere til å male/tegne med perspekiv (lage illusjoner).

Renessansen (ordet) ble ofte brukt som betegnelse for ideene som brøyt med middelalderens livssyn. Det spredde seg gjennom Italia, og til Europa (1300-1400 tallet). I billedkunsten oppdaget de perspektive, og de klarte å male mennesker og forhold mer realistisk. Byggverkene var fortsatt ganske like slik de var i middelalderen.


Michelangelos David er fra Renessansen. Du kan se at kroppsproporsjonene er veldig nøyaktige, og han ser realistisk ut. Han er ikke noe i bevegelse, det er som om han poserer. Bernins David er fra Barokken, og er enda mer realistisk. Kroppsformene er veldig nøyaktige, og bildet er litt storslagent. Det at han er i bevegelse gjør bildet litt mer dramatisk.

tirsdag 18. februar 2014

Tankekart og skisser

Vi har fått i oppgave å lage et design til en iddis. Vi var på hermetikk museumet i Stavanger, og fikk mer informasjon om oppgaven. Vi skulle designe en iddis med utgangspunkt av navnet vårt, og dets betydning. Gina kommer av Reina, eller regent. En som regjerer, som for eksempel en dronning. Dette er mine skisser og tankekart.
Ps. Tankekartet er vanskelig å lese.



søndag 16. februar 2014

Reklameplakat

Dette er elevarbeid


Dette er det ferdige resultatet. Her har jeg prøvd å få et av parene i det gylne snitt. Info-skriften og logoen er på linje, og D-en i overskriften er på linje med jenten under. Det er ikke så altfor mye som fåregår på bildet. Det er veldig enkelt og ryddig. Fargene jeg har tatt utgangspunkt i er blå, grønn og hvit. Noe som går igjen i logo, overskrift, og noe av klærene.

onsdag 5. februar 2014

InDesign skisser

Disse bildene har jeg funnet på nettet, det er bare komposisjons-skisser. Det nederste har jeg tegnet selv. Det er bare to bilder fordi at jeg ikke kunne finne noe som lignet på det jeg forestilte meg, derfor bruker jeg bare den tegnede skissen.



Komposisjon: Det gylne snittet er ved der de holder hender. Hovedfokuset er på hendene deres.  Det er balanse i bildet, fordi at mennene fyller bildet mer eller mindre like mye på hver side. Det er bitte litt bevegelse i bildet, siden du kan se at menne går. Det er store fargekontraster i hele bildet. Skriften er Grotesk og Antikva, og det er størrelse kontrast på overskrift og info skriften nederst.

Her er det ene hodet i det gylne snitt, og jentene er i hovedfokus. Det er rytme i bildet, fargen grønn gå igjenn i selve bildet, og overskriften. Det er kontraster i både skriften og fargene. Det er brukt Grotesk og Antikva i bildet, og det er også størrelse og styrke kontrast på overskrift og info setning.

Her tenkte jeg at begge guttene skulle stå i det gylne snitt på hver sin side. Hovedfokuset skal være på personene i bildet. Det skal være rytme i bildet med overskrift og annen tekst, samt at det skal være på linje med bildet. Kontrasten kan være på overskrift, og klærene i bildet. Det skal være størrelse og styrkekontrast på teksten. 


torsdag 30. januar 2014

Reklameplakat oppgave

Vi fikk i oppgave å lage en reklame plakat for en organisasjon. Jeg valgte IGLHRC (International Gay and Lesbian Human Rights Comission). De står for å hjelpe og forbedre livene til de som føler seg diskriminert på grunn av tiltrekkning. Målgruppen vil være for alle, men spesielt de som faktisk er tiltrukket av samme kjønn/eller begge. Budskapet skal være at vi må skape et trygt miljø for homofile/lesbiske, og at man ikke skal diskriminere folk på grunn av tiltrekkning. (At det er greit å være tiltrukket av samme kjønn).

Middelalderen

I dag hadde vi foredrag om middelalderen. Vi fikk i oppgave å skrive tre fakta setninger om den... Here goes:

1. Middelalderen begynte på 500 tallet, og varte til 1500 tallet. Det var en veldig mørk periode.

2. Kunsten ble mest vist i treverket på husene og båtene. Drage temaet gikk mye igjen. 

3. Det var en tid der de bygde store borger og kapeller av stein, ofte i gotisk stil. 









onsdag 29. januar 2014

Reklame: de 12 dramatiseringskategoriene

Vi har nå begynt på reklame perioden. Den første oppgaven vi fikk var å lage skisser til de 12 dramatiseringskategoriene. Vi ble delt inn i grupper på 4. Min gruppe fikk Tine som kategori. Jeg tegnte skisser til opprinnelse og råvarer, testimonium og den aksepterte overdrivelse.


12 Aktualitet

11 Analogi

10 Den informative vinklingen

9 Den aksepterte overdrivelse


8 Testimonium

7 Opprinnelse eller råvarer



6 Sammenligning

5 Resultat

4




3 Problemer produktet skal løse

2 Produkt i bruk

1 Produkt i hovedrollen